251595
Książka
W koszyku
Dowiedz się, jak codzienny dobór tego, co się je, a także pory jedzenia, mogą wpływać na stan zdrowia, energię, życie seksualne, tuszę, nastawienie do życia i starzenie się. Jak wykorzystać jedzenie do poprawy zdrowia i jakości życia. Doktor Michael Roizen - autor bestsellerowych książek z listy „New York Timesa” - i doktor Michael Crupain - odpowiedzialny za medyczną stronę talk-show „Dr Oz radzi” - przekonują, że wewnętrzny zegar kierujący naszym życiem – m.in. porą zasypiania i budzenia się – wpływa także na przyswajanie tego, czym się żywimy. Innymi słowy, że pora jedzenia jest równie ważna, jak to, co się je. Analizując wyniki najnowszych badań, autorzy kontestują zwyczaje związane z jedzeniem. Zalecają podporządkowanie się rytmowi dobowemu i burzą stereotypowe opinie o posiłkach. Burger z łososiem na śniadanie? Jak najbardziej! Wystarczy zastosować kilka prostych zasad: – dostarczać większość niezbędnych kalorii podczas śniadania bądź lunchu – nie jeść po zmroku, wyjątkiem mogą być surowe warzywa – pościć co najmniej 10–12 godzin na dobę – jeść codziennie posiłki tej samej wielkości i typu – nie ulegać stereotypom żywnościowym.
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. W 61 [Wypożyczalnia] (1 egz.)
Filia nr 1
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. M 61 [Wypożyczalnia] (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: What to eat when : a strategic plan to improve your health & life through food, 2019
Uwaga ogólna
Na okładce: Dowiedz się, jak codzienny dobór tego, co się je, a także pory jedzenia, mogą wpływać na stan zdrowia, energię, życie seksualne, tuszę, nastawienie do życia i starzenie się.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej