242222
Książka
W koszyku
Książka składa się z dwóch części. W pierwszej znajduje się opis spożywczych składników i ich pochodzenie. Dzieci mogą dowiedzieć się, co działo się z mlekiem, zanim znalazło się w kartonie na sklepowej półce. Skąd bierze się sól, czym jest masło, jak wyhodować kurę, żeby znosiła jajka i kto mieli zboże na mąkę. Te niby proste i podstawowe informacje nie muszą być wcale takie oczywiste dla współczesnych dzieci. W drugiej części znajduje się 16 ilustrowanych przepisów na naleśniki z całego świata. Młody kucharz nie tylko będzie mógł przygotować z reguły proste, egzotyczne danie, ale pozna też zwyczaje kulinarne z innych zakątków Świata.
Status dostępności:
Księgozbiór dziecięcy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 [Wypożyczalnia] (1 egz.)
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej